Bir Tren Istasyonundan Cok Ote...

10:07 AM / Posted by Qte /


New York’u ziyarete gelenlere gormelerini tavsiye ettigim yerlerden biri Grand Central Terminal’dir. Hani su Gossip Girl’da Serena van der Woodsen’in (yada diger adiyla “S”’in) Connecticut’dan New York’a donusunun sahnelendigi istasyon… Ya da soyle hatirlatayim, “I am a Legand” filminde Will Smith’in ayaklarindan iple yukariya baglandigi sahnedeki bina. Grand Central Terminali, hem mimari, hem tarihsel, hem de modern anlamda cok renkli ve etkileyici bir yerdir. Her New Yorklu’nun yolu bu istasyona mutlaka duser cunku sehir ici ulasimi saglayan bir kac degisik metro hatti buradan gecer. Ayrica sehir disina ulasimi saglayan trenlerin de merkezi olmasi nediniyle, gunun her saatinde oldukca yogundur diyebilirim. Ama buranin bir tren istasyonu olmasinin otesinde cok daha eglenceli yonleri vardir. Ve inanin bunu bir cok New Yorklu bilmez.

Birlesmis Milletler’de calisirken, soguk kis gunleri, oglen aralarimda dolanmak icin bu terminalin icine girerdim. 1 saat nasil gecer anlamazdim, zira bu terminalin icinde yok yok diyebilirim. Kitap, kart, cicek, taki, cikolata, hediyelik esya, spor dukkanlari, bilumum restoranlar ve cafeler… Benim en cok sevdigim bolumu ise, girisi Lexington Avenue uzerinden olan pazar yeri. Uzun bir koridor boyunca, sagli sollu mini-standlarin dizildigi bu alisveris yerinde neler yokki… Tavsiyem, hemen giristeki ekmekciden tarcin ve kuru uzumlu ekmek almaniz ve onun tam karsisinda bulunan sebzeciden alacaginiz kaktus ciceginin meyvasini denemeniz. Ve tabiki birde peynircisine ugramaniz! Istediginiz kadar cesit deneyebileceginiz bu peynircide, cok lezzetli dakikalar gecireceginizi garanti ediyorum. Burada da favorim "Drunken Goat" adli Ispanyol keci peyniri. Disi Doble Pasta kirmizi sarabiyla tatlandirilmis bu yumusacik peynire bayilacaksiniz.

Grand Central Terminal'i 42. Sokak ve Park Avenue’nun kesisiminde yer aliyor. Hem disaridan resmini cekmeyi, hem de icini gezmeyi ihmal etmeyin. Cok onemli bir ayrinti daha: terminal’in ve pazar yerinin tavan suslemelerine de bakmayi unutmayin-- cok etkileyiciler. New York’tan Sevgilerle,

Labels: , , ,

0 comments:

Post a Comment