Kylie Minogue New York’u Coşturdu!

3:56 PM / Posted by Qte /

Bir süre yazmaya ara verip, başka işlere dalınca öyle çok yazacak konu birikti ki.. Nereden başlayacağımı bilemez bir halde notlarıma bakarken, Pandora’mda çalmaya başlayan “come in to my world” şarkısı adeta kulağıma "Kylie Minogue’dan başla" diye fısıldadı. Bende öyle yapıyorum.

Ekim ayı ortalarında, New York’u ilk kez ziyaret eden, Kylie Minogue’un, Hammerstein Ballroom’da verdiği konsere gittim. Aslında, Avustralyalı bu şarkıcının sesini pek de beğenmediğim için, konserden çok bir beklentim yoktu... Ama ne yalan söyleyeyim, şarkılar bir yana, Madonna’yı aratmayan sahne performansı, Beyonce’ye tas çıkaracak koreografideki dansları beni benden aldı. Kylie’nin New York turnesi, delicesine dans ettiğim ve bir o kadar da eğlendiğim ender konserlerden biri olarak hafızama kazındı.

Konserin sahne aldığı salon –ne kadar akustik düzene ayak uyduramasa da- hınca hınç doluydu. Özellikle de gay hayranların akınına uğrayan gecede, Amerikalılar bu minyon sanatçıya olan sevgilerinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha sergilediler.

1987’de ilk albümünü çıkardığından bu yana popun zirvelerindeki yerini korumayı başarmış isimlerden biri aslında Kylie. Ama New York konseriyle kendisini bile aştı diyebilirim. Her şeyden önce maksimalist bir yaklaşımla hazırlanmış sahne dekoru sahiden takdire şayandı. Yani müziği bırakıp, sürekli değişen dekorun resmini çekmeye çalıştığım anlar öyle çoktu ki, yoruldum diyebilirim. Seyirciye müziğin yanında görsel bir şölen de yaşatmayı amaçlayan gece, adeta bir Broadway Show’u edasında kurgulanmıştı. Örneğin, fütürist bir tattaki konserin en unutulmaz anlarından biri, genç kızların ve gay erkeklerin yüreklerini hoplatan jimnastik salonu mizanseniydi. Sahnede yarı çıplak bir düzine yakışıklının atlaya zıplaya yaptıkları hareketler ve dev ekranda gösterilen bir jimnastikçinin esnekliği (öhö öhö ve vücudu), herkesi kendinden geçirdi diyebilirim. (Yoğun istek üzerine, konserin bu bölümünden bir parçayı aşağıda yayınlıyorum) Hemen arkasından sahnelenen ve sporcu erkeklerin, çalmakta olan şarkının yari erotik temposu eşliğinde duş alma sahneleri ise gecenin kopuş anlarından biriydi.

41 yaşındaki Kylie sesi çok güçlü bir şarkıcı olmasa da, sahne performansıyla büyülediği için, tartışmasız konserinde çok keyifli vakit geçirdiğiniz bir showwoman. En basitinden, konserin başlangıcında, divanin sahneye kocaman metal bir kuru kafanın üzerinde (Barbarella tarzındaki bir elbiseyle), lazer show eşliğinde inmesi ve bir anda sahnenin birbirinden güzel dansçılarla alev alması bile showun baştan sona her anını dolu dolu yaşandığının bir örneği. Sahneyi ustaca doldurmayı, onca insanı (ve özelliklede gay hayranlarını)deli gibi coşturup, eğlendirmeyi ziyadesiyle bilen biri Kylie. Bu açıdan, bir günlüğüne bile olsa, izleyenlere Las Vegas tarzı bir eğlenceyi, New York’ta yaşattı diyebilirim. Gecenin resimlerini paylaşıyorum.



New York’tan sevgilerle,

Labels: , ,

6 comments:

Comment by Unknown on November 7, 2009 at 1:22 PM

Muhteşem !!! Boşuna demiyorlar Kylie'ye 1.50 lik dev kadın diye :) Sahnede gerçekten devleşiyor. Öhö Öhö video için ayrıca teşekkürler :)))))

Comment by Qte on November 9, 2009 at 6:10 AM

kesinlikle bir dev kadin o!

Comment by Malla on November 11, 2009 at 7:03 AM

burdan bile ne kadar şahane görünüyor gerçeğinin ne kadar doyumsuz olduğunu hayal bile edemiyorum:(

Comment by Qte on November 11, 2009 at 9:31 AM

Insallah bir gun Turkiye'ye de gelir de konsere gidersin Malla'cigim. TV'de durdugu gibi degil bu kadin, bambaska gercektende.

bengi unsal on November 11, 2009 at 11:52 AM

e fotolar nerde?

Comment by Qte on November 11, 2009 at 11:58 AM

bengi, yani yazinin icinde paylasiyorum demek istedim :) hayal kirikligina ugrattiysam kusura bakma.

Post a Comment