New York'un Çatıkatları

9:30 AM / Posted by Qte /

Yaz aylarında New York sokaklarında özgürce gezinip biraz alışveriş yaptıktan sonra serinletici bir şeylere ihtiyacınız olacağı kesin. Bu nedenle, günün herhangi bir saatinde ferahlayabilmeniz için New York size harika bir alternatif sunuyor: roof top’lar; yani çatı katlarına kurulmuş restoran ve barlar. Downtown’da dar binaların arasına sıkışmış da olsalar ya da batı yakasının gösterişli gökdelenlerinin gölgelerinde yükselmiş de olsalar her biri New York’un büyüleyici yaz gecelerine açılan birer sihirli kapı. Örneğin Hotel Gansevoort’un daracık asansörünün klostrofobisine dayanabilir de 15. kata çıkmayı başarırsanız çok keyifli bir manzara ve oldukça hoş bir kalabalıkla karşılaşacağınızı garanti ediyorum. Özellikle akşam saatlerinde, şehrin ışıklı halini mest olmuş bir halde izleyebileceğiniz bu barın hemen yanında bir açık hava havuzu da mevcut. Daha erken saatlerde gidip rahat ve sakin bir atmosferde, akşamüstü içkinizi yudumlamak için ise Library Hotel’in tepesinde bulunan Bookmarks Bar’ ı seçebilirsiniz. Avrupalıların da sık ziyaret ettiği bu çatı katı barı Manhattan’ın tam ortasında yer alıyor.

Favori adreslerimin bir diğeri ise penthouse’u andıran Ava Lounge. Çarşamba’dan Cuma’ya entel bir DJ’in iddialı müziklerinin eşliğinde içkilerini yudumlayan seçkin bir crowd’a rastlayacağınız Ava Lounge, Times Square’i dahi gören bir manzaraya sahip. Bilhassa bütün gün ofislerinde bir bilgisayar başında çalışmak zorunda kalan New Yorkluları, tekrar kapalı bir mekâna sokmak zor olduğu için bu tarz çatı katı barları sıkça tercih ediliyor New York’ta. Roof top barlar, değişik lezzetlerde kokteyller denemek, biraz hava almak ve bir iki insanla tanışmak içinde harika birer vesile. Ava Lounge’un Key Lime Mohito’sunu ozellikle denemenizi tavsiye ederim. New York’tan Sevgilerle...

Labels: , ,

4 comments:

Comment by El Abuelo on June 21, 2009 at 3:30 PM

Hola. Les quería comunicar, que ya salió la mejor página de deportes, en la cual nos hemos unidos los mejores blogs deportivos para hacer una alianza y formar este espectacular blog. Esta es la página:

www.unidosporeldeporte.blogspot.com

Comment by Zeugma on July 7, 2009 at 2:08 PM

Çok sıradışı bir blog..
Her yönüyle güzel..anlattıklarınız çok enteresan.Takibi kaçınılmaz..
Sevgilerimle...

Comment by Zeugma on July 7, 2009 at 2:12 PM

Çok sıradışı bir blog..
Her yönüyle güzel..anlattıklarınız çok enteresan.Takibi kaçınılmaz..
Sevgilerimle...

Comment by ELİF on July 13, 2009 at 8:23 AM

Çok güzel bir yer ve dinlendirici,hayatın bütün dertlerini unutturacak gibi gözüküyor..
Şanslısın keyfini çıkar canım...

Post a Comment