Cikolata ve New York

4:42 PM / Posted by Qte /

New York’un dört bir yanı kalabalıkların arasına gizlenmiş, dışarıdan sakin, sessiz izlenimi veren ama içeriye girince kendinizi Alice'in harikalar diyarında hissedeceğiniz minik çikolata kafeleriyle süslenmiştir. Hazzın sınırlarını zorlayacağınız bu lezzet duraklarının tek kötü yanı bağımlılık yapmaları!!!


Vosges
Vosges, özünde çok elit bir çikolatacı olmasına rağmen, halkın her kesimine hitap ediyor. Genellikle gençlerin sıkça rağbet ettiği bu çikolata kafesi nadir rastlanılan lezzet karışımları sunuyor. Örneğin, acı biberli koyu çikolata, lavantalı sütlü çikolata, susamlı beyaz çikolata, yeşil çaylı, körili karışımlar gibi... Düşünce olarak birleştiremeyeceğiniz bu lezzetler, gerçekte öyle hoş bir harmoni içinde oluyorlar ki, ikinci bir çikolata barını da yedek olarak satın almadan dükkanı terk edemeyeceğinizi neredeyse garanti edebilirim. Bu arada, Vosges’in şekersiz ve az kalorili üretilen çikolataları da cabasi!
Favorim Red Fire- Exotic Fire Candy Bar. Meksika originli Chipotle biberli, Ceylon tarçınlı koyu çikolata, 7$. Vosges'deki inanca göre bu çikolata insanın kişiliğine göre ya önce ağıza acı biber tadını ya da tatlı tarçın tadını verirmiş. http://www.vosgeschocolate.com/

La Maison du Chocolat
La Maison du Chocolat markası aslında bir Fransız kreasyonu ve dünyanın dört bir köşesine dağılmış durumda. Robert Linxe imzalı markanın ürünleri bugün dünya standartlarında en kaliteli çikolatalardan sayılıyor. Fakat New York’taki dükkan, konumu nedeniyle diğer şubelerinden farklılaşıyor. New York’un kalbinde, Rockefeller Plaza’nın içinde bulunan mekan, günün her saatinde turistler ve yerli çikolata tutkunları tarafından istilaya uğruyor. Tüm günün yoğun temposuna rağmen seçkinliğini, klasını ve kalitesini böylesine koruyabilen ve her müşterisine kral/ kraliçeler gibi davranabilen La Maison du Chocolat New York’ta mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir durak. Her biri ayrı birer lezzet şöleni olan çikolataları son derece büyük bir özenle, pahalı ve küçük porsiyonlar halinde sunuluyor. Diğer çikolatacılara göre biraz daha elit kaçan bu dükkanı, önceliği para yerine lezzete verecekseniz ziyaret etmenizi öneriyorum. Aksi halde yediğiniz mini minicik lezzet topları içinize oturacaktır. http://www.lamaisonduchocolat.com/

MarieBelle Chocolate
Soho’daki Broome Street’te bulunan bu çikolatacı New York’un belki de en yaratıcı ve renkli köşesi. MarieBelle, dükkan ve kafe olmak üzere iki bölümden oluşuyor. İlk giriş bölümünde birbirinden şık kutu ve ambalajlarda sunulan, son derece sevimli görünüşlü ve bir o kadar da yaratıcı lezzetlerde olan çikolataları bulabilirsiniz. Bu bölümde hediyelik olarak tasarlanan onlarca çikolata paketinin arasında başınızın dönmemesi mümkün değil. Çikolata alışverişine ara vermek ve dinlenmek için kendinizi kafe bölümüne atınca da gününüzün bir anda aydınlandığı hissine kapılıyorsunuz. Öyle ki, çok rahat ve “chill” bir mekan olan bu Cacao bar/Tea Salon bölümünde tanıdık tanımadık insanların yan yana oturup kaynaştığı, sıcak çikolatalar yudumlayıp, krokanlar kıtırdattıkları bir yer. Işıl ışıl ama son derece romantik bir şekilde aydınlatılmış salonda, menü de aynı parlaklıkta. Yani, seçenekler arasında yok yok. Lakin MarieBelle’in en ünlü ürünü aristokratik fincanlarda sunulan sıcak Aztec çikolatası! Kolombia kakaosundan yapılan bu içecek, 4 ayrı tatta sunuluyor: original, koyu, mocha ve baharatlı. Bir çok insanın sırf bu sıcak içeceği tadabilmek için mekana rağbet ettiğini de göz önünde bulundurursak, MarieBelle gerçekten de uğramaya ve Aztekler de saygıyla anılmaya değer.
Favorim Aztec Iced Chocolate Smoothie! Kış günü buzlu içecek nasıl olur demeyin çünkü bu inanılmaz lezzet öylesine aklınızı başınızdan alacak ki, iklimleri bile birbirine karıştıracaksınız! http://www.mariebelle.com/

Çikolata yerken bunları unutmayın:
Çikolatanın ideal kıvamda ve tazelikte olduğunu anlamak hiç de zor değil aslında. Ön koşul, ilk ısırışta kıtır bir ses duymak. Yani yumuşamış, erimiş ve tazeliğini kaybetmiş bir çikolata kendini ilk ısırışta ele verecektir. Parlak görünüşlü bir çikolata da kaliteli olduğuna dair sizi bildilendirmede yardımcı olacaktır. Çikolata size lezzetli yüzünü ancak oda sıcaklığında olduğu zaman gösterecektir. Buzlukta donmaya yakın bir çikolatadan ya da sıcaktan erimiş bir çikolatadan alacağınız lezzet hiç bir zaman o çikolatanın potansiyelini yansıtmayacaktır. Bu nedenle çikolatalarınızı normal oda sıcaklıklarında saklamanızı öneriyorum.

New York’tan sevgilerle.

Labels: , , , , , ,

0 comments:

Post a Comment