Canim Sushi Cekince

12:52 PM / Posted by Qte /

Bu blogu canim cigerim Melda’ya ithaf ediyorum cunku asagida anlatacagim mekanin “suyunu” onunla cikardik diyebilirim! Melda bilir, insanin bir mekana karni acken gitmesi baska, gozu acken gitmesi baska! ve hangisi daha kotu bilemiyorum... :) bildigim tek sey Morimoto’yu cok sevdigim ve her iki ihtimalde de tekrar tekrar Morimotoya gidebilecegim!


Morimoto Restaurant - Hirosima (Japonya)’da doğup büyüyen Şef Morimoto, Amerikalıları ekranlara bağlayan yarışma programı Iron Chef America’da Demir Şef lakabını kazanınca, New Yorkluların vazgeçilmez aşçılarından biri oldu. New York’un gece kulüplerinin istila ettiği en işlek mahallelerden birinde, koca bir depoya açtığı kendi adını taşıyan restoranı New York’un hala en gözde adreslerinden biri. Aslinda beni Morimota’ya bir kaç kez geri götüren özelliği ise, beyazlara bürünmüş rüya gibi dekorasyonu ve lezzetine Japonya’da bile rastlanmayacağı iddia edilen yemekleri!


Son derece simetrik bir düzeni ve sade bir dekorasyonu olan Morimoto restaurant, 125 kişiyi ağırlayabiliyor ve kucuk capli kutlamalar icin ideal. Beyaz rengin sadeliği ve ferahlığıyla aydınlık hissi veren restoranın bir köşesinde de ünlü şef ve aşçılarını iş başında iizleyebileceğiniz camekân içinde bir mini mutfak rezerve edilmiş. Genişlik hissi yaratan camlar, duvar yerine ayraç olarak kullanılmanın yanı sıra, bar taburelerinin de oturma kısımlarında ilginç bir etki yaratmış. Bu ilginç ve ferah mekânı yakın zamanda ziyaret edemeyecek bile olsanız, internet sitesine bir göz atmanızı öneriyorum- cok keyifli. http://www.morimotonyc.com/

Labels: , , , , , ,

1 comments:

Comment by Zeynep Gemalmaz Çelik on April 19, 2009 at 11:54 AM

Bana gelen bir ödülü, iyi bir girişimde bulunarak güzel bir blog hazırladığını düşündüğümiçin sana da vermek istedim.

Selamlar,
Zeynep Çelik

Post a Comment